Särskilt Skogsprov

Hipsi Vips med matte fickhuxflux erbjudande att gå ett särskilt skogsprov i närheten av Robertsfors. Kalasfina marker som höll en hel del med fågel! En duktig domare som hade ett bra skytte, fixade till två fällningar för Vips, samt en spontanapport av en tidigare fälld fågel. Tyvärr hade matte inte riktigt förklarat reglerna för Vips inför Elitklassdebuten. Nyss hemkommen från fjällen där det fanns gott om fågel och vi hade rena rama ”busjakten”, med både knallapport och eftergång på fjället! Från att ha varit helt lugn i skott och fall, till att vilja att så snabbt som möjligt apportera fågeln l!

Det fina söket och det höga betyget med ett 1.a pris i sikte,gick drastiskt ner till ett 2.a pris……när hon inte satt sig direkt efter avancen, men vi kommer igen efter lite lydnadsträning!

20150901 provresultat

Vips visar upp det optimala skogssöket i alla vindriktningar. Här finns inget mer att önska! Hon har under dagen 2 kompletta fågeltagningar med fällninng på ripa, men tyvärr är hon orolig vid den sista och kan inte hållas på plats. Bägge apporterna kunde ha haft en distinktare avlämning. Under dagen apporteras ett fallvilt (ripa). Det är en fröjd att jaga under en sådan tik som har ett fantastiskt skogssök med stor viltfinnarförmåga. Tiken förs med mycket små medel av sin förare.”