Fågeljaktspremiär!

Förväntningarna var som vanligt stora inför åretsfågeljakts premiär. Lite ”negativa vibbar” fick vi i form av rapporter om dålig föryngring i samband med den kalla och regniga vår och sommar som varit i år . Värmen som plötsligt dök upp sent om sider gynnar inte heller jakten precis! Hundar som går varma och svåra vittringsförhållanden i kombination med den sena kläckningen av mygg, knott, sviar´n och flugor i mängd på lägre höjder i vindstilla terräng gjorde inte jakten alls så härligt och spännande som man hade önskat!

Först värme och sedan regn i kombination med hårda vindbyar svårt hålla upp humöret men med ett och annat bra fågeljobb av de  rutinerade hundarna gjorde att man inte gick helt lottlös iallafall. Tyvärr, svårt för unghunden att fatta vad vi gjorde mer än att springa hit och dit på i stort sett tomma marker! Bottennapp…..

Matte och Vips hade i ett vagt ögonblick lovat komma och ”guida” några bekanta ihop med en annan kompis. Kändes väl sådär att förflytta sig sådär en 5 timmar i bil för att se  en och annan fågel!  Ångrade inte mödan då vi hade en kalasdag med toppenjobb för båda hundarna !! Det kan man leva på länge………..

fjäll2015