Vårvinter träning och särskilt jaktprov!

Höjdpunkten på vårvintern den årligt återkommande begivenheten med SVK Västerbotten med ”roddaren” ordförande i klubben LA i spetsen bjöd på ovanligt varierande fjällväder!  Ena sekunder snöstorm blandat med blåst och sol, nästa sekund mindre blåst och sol. Vädergudarna var inte nådiga, men tappra vorsteh folk ger inte upp så lätt, men när man inte kunde stå upprätt på fjället ställdes fredagens jaktprov in. Men när man väl var uppe på fjället gick det ju att träna några timmar, dock var det svårt för unghundarna att hitta de skygga och nedgrävda ripor, spåren snöade/blåste bort på en gång!

Kul att 4 stycken 10 månaders unghundar ur Vildfjäderns Mv Kull var med på träningen och med hjälp av de rutinerade elithundar som var med, hittades en hel del fågel som de oerfarna ”småttingarna” började få näsan på! Det ser väldigt bra ut inför framtiden! Nu blir det att träna inför kommande eftersöksgrenar i sommar samt höstens höjdpunkt  FÅGELJAKTEN!

Tyvärr inga foton blev tagna i det växlande vädret men ett gammalt foto får duga!

Vi hade inte tänkt gå något vårvinterprov med Vips, men när det nu fanns plats så tog vi den!

Vildfjäderns Nj Vips fick sin 2:a Elitetta , en 8:a fält, 10 apport så när eftersöksgrenarna och viltspår avklaras har vi en DubbelChampion till i kenneln!

Nedan en gammal bild från tidigare år med betydligt bättre väder och tryggare ripor!