Oktober 2023

Flamma Efter tre inställda prov för unghunden tog hon revansch på Östra Vorstehklubbens ordinarie fältprov och slog till med ett 1:a pris fält 7/ 8 apport. Sårskada, löptider och hund-tuggben på tvären i halsen som ställt till det i höst, då blir man extra glad när det fungerar hela vägen.

Hade även bokat träning på Isaksbo fredagen den 13 oktober. Lurade med mig valpköpare och fixade ett särskilt prov istället tillsammans med Tappra kennel.

För Flamma och syskonet Folke blev det en ny upplevelse med rapphöns och fasaner. Folke hade lite väl roligt, superfart och lite för olydig, så nu har husse lite att jobba på. Kul med fågel.

Flamma fick bra kritik men med flera sorkstånd 2:a pris, 5 Fält/10 apport ”knallar” man sänks fältbetyget.

Söker med bra fart och vidd. Reviering störs av flera ”sorkstånd”. Står bra avance lugn, fallapport med bra avlämmning.

Qivra fick ihop 2 starter på fält . EG fält pga. en tveksam avance med en snabbspringande fasan, lugn i skott, fina egenskapspoäng i alla fall. Apport 8.

Apporterar förtjänstfullt skadad Fasan, söker med hög fart, stor vidd och utmärkt reviering, mkt uppmärksam mot sin förare. Står och reser lite ovilligt efter flera uppmaningar på 40 m löpa.

Dag 2 lite sämre flyt i söket, lite mer sugen på fågel i dikena men bra avance!! 2: pris 156 poäng, Fält 6/8 apport, dom är små de där rapphönsen😁