Valparnas föräldrar!

Valpar födda 10 Juni 2016 med leverans  Augusti 2016.

J SE Uch SE Jch Vildfjäderns Nj Vips &  J SE Jch Teiens Mieto

Bilder på Mieto u. SE JCH Teiens Forsa e. KS Arthus Von Rietberger Ems.

Ägare Anne Brit och Dag Teien beskriver Mieto alias” Zorro” som följer. Forsa  är linjeavlad på KS Unos Rothenuffeln genom SJCH SUCH Ganster, Det var planlagt en längre tid eftersom Ganster var och är bilden av en toppenhund!

Mieto´s starka sida är hans allsidighet vilket också resulterade i priset årets allroundhund 2011 med 8 fält på alla underlag. Samma år blev han  2:a  på Riksprovet och även årets bästa korthårshane.

Riksprovet 2015 på Gotland blev han  bästa korthår i elitklass. Sammantaget är han lätt att äga. Lugn inne och jagar ute när han ska. Söker med hög intensitet och med mycket god kontakt. Bruksgrenarna föddes han med ; ) Tog ex. räv spontant som unghund och har ej missat ett rävspår, eller annat spår, god vattenpassion.

Han har i dags läget två kullar efter sig. En hane SE JCH Speldammens Tellus blev Jaktchampion bara 2 år gammal och blev 2014 års allroundhund. Ytterligare 2 hundar efter Mieto är i elitklass och 7 av 16 avkommor har pris på jaktprov.

10 avkommer är HD rtg , alla godkända.

Vildfjäderns Nj Vips

Nj_Vips-001

Förträfflig fågelfinnare som är meriterad på skog, fjäll och fält med 1:a pris. Första året i Elitklass 2×2:a pris skog samt 2:a fält och ett välförtjänt 1:a pris fjäll! Andra 1:a priset tog Vips på vårfjäll och med anlagsprovet på viltspåret var Jaktchampionatet kirrat!

Av Vips 11 syskon är det tyvärr bara 3 som startat på jaktprov!  Vissy som bor i Finland med deras far, Nipa, hade bara en elitetta kvar till dubbelchampionatet när vi var över kvarken. I Finland krävs det 3 st Elitettor för Jaktchampionatet med visad rapport på en av dessa!

Det är 6 av 12 ur Nj-kullen som har HD röntgats, alla med godkända höfter.

Lämna ett svar